Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 177
 
    
                Kcal / portion: 731
 
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 2924 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalventrecote i bit 800.0 gram 39%
Portvin 1.0 dl 5%
Tillbehör:
Potatis 4.0 st stora 14%
Sås:
Grädde 3.0 dl 37%
Portvin 1.0 dl 5%
Majsstärkelse 0.5 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min + 1 tim )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i en plastpåse en timme.
- Hetta upp en stekpanna till rykande het. Tillsätt matolja. Stek köttet runtom till fin stekyta.
- Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in köttet i ugnen i cirka 1 timme, till innertemperatur 60°C.
- Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis i grillpanna. 5 minuter per sida.
- Koka ihop grädde och portvin. Red eventuellt med majsstärkelse för tjockare sås. Salta och peppra.
Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte
Liknande recept som Portvinskalv
- 
                
                    Kalvkotlett helt lyxigt enkeltTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Senaps- och persiljepanerad kalvkotlettTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsbakad hel kalventrecote med rosépepparsåsTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsgratinerad kalventrecote med rosésmör och klyftpotatisTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    PortvinskalvTid: 35 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grillad portvinskalv på iPiniumplattaTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              