Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalventrecote i bit

800.0 

gram

Portvin

1.0 

dl

Marinadspruta >

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

4.0 

st stora

 

Sås:

 

Grädde

3.0 

dl

Portvin

1.0 

dl

Majsstärkelse

0.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Musella Valpolicella Superiore

Kryddigt rött vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 731

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2924 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 413 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalventrecote i bit 800.0 gram 39%

Portvin 1.0 dl 5%

Marinadspruta > %

 

Tillbehör:

Potatis 4.0 st stora 14%

 

Sås:

Grädde 3.0 dl 37%

Portvin 1.0 dl 5%

Majsstärkelse 0.5 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillagning (35 min + 1 tim )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i en plastpåse en timme.
  3. Hetta upp en stekpanna till rykande het. Tillsätt matolja. Stek köttet runtom till fin stekyta.
  4. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in köttet i ugnen i cirka 1 timme, till innertemperatur 60°C.
  5. Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis i grillpanna. 5 minuter per sida.
  6. Koka ihop grädde och portvin. Red eventuellt med majsstärkelse för tjockare sås. Salta och peppra.

Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte

Liknande recept som Portvinskalv