För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnsgratinerad kalventrecote med rosésmör och klyftpotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalventrecote

4.0 

skivor

Salt och svartpeppar

 

 

Matfett till stekning

1.0 

msk

 

Aromsmör:

 

Rosépeppar hel

3.0 

msk

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Aluminiumfolie

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 801

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3204 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 19%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 308 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalventrecote 4.0 skivor 26%

Salt och svartpeppar 0%

Matfett till stekning 1.0 msk 3%

 

Aromsmör:

Rosépeppar hel 3.0 msk 1%

Smör normalsaltat 200.0 gram 45%

Aluminiumfolie %

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 17%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 7%

Tillagning (40 min )

  1. Aromsmör: Grovkrossa rosépeppar och blanda med rumsvarmt smör. Rulla smöret till en stav i aluminiumfolie. Lägg i kylskåp eller frys helst i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skrubba potatis och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor.
  4. Lägg potatisen i ungssäker form eller på ungsplåt och häll på lite matolja. Salta. Stek mitt i ugn i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
  5. Stek entrecôteskivorna i panna med lite matfett cirka 4 minuter på varje sida. Lägg skivorna i smord ugnssäker form. Salta och peppra lätt. Sätt i ugn i 15 minuter. Ta ut köttet och låt vila 5-10 minuter.
  6. Ta ut aromsmöret och skiva. Lägg upp och garnera med något grönt.

Kockens kommentar

Det är först på senare år som kalventrecôte funnits att köpa i butiker och det är inte alla butiker som har styckdelen. I Sverige har man traditionellt styckat kalv på ett annorlunda sätt, men på senare tid har man börjat stycka även på franskt sätt.

Passar till

Enkel grönsallad

Velouté - ljus grundsås

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte

Liknande recept som Ugnsgratinerad kalventrecote med rosésmör och klyftpotatis