Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kalvkotlett 4.0 styck 38%
Smör till stekning 50.0 msk Äts ej
Fettupptag vid stekning 0.2 msk 1%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Persilja 0.5 kruka 0%
Ströbröd 1.0 dl 10%
Senap fransk osötad 4.0 msk 3%
Salt 2.0 gram 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 24%
Mjölk 0.5 dl 1%
Smör 40.0 gram 13%
Muskot 0%
Gröna ärter frysta 300.0 gram 9%
Senap fransk osötad 3.0 msk 2%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Panera: Finhacka persilja. Blanda ströbröd och persilja. Bred senap på kotletterna. Vänd kotletterna i ströbrödsblandningen.
- Bryna: Hetta upp rikligt med smör i panna på medelhög värme. När smöret slutat fräsa och fått lite brun färg läggs kotletterna i som brynes hastigt så ytan får färg. Salta lätt på ovansidan när kotletten vänts.
- Lägg över i ugnsfast form och sätt in mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
- Koka upp lättsaltat vatten. Värm ärterna.
- Mosa potatisen med potatisstöt. Tillsätt lite mjölk och en klick smör. Smaka av med salt, peppar och muskot.
Kockens kommentar
Sägs bara "kalv" i recept brukar man avse nötkalv, men det kan också vara av hjort, rådjur, älg och ren.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 185 gram per portion, varav panering 19%. Energimängd 214 Kcal, varav 26% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Alternativ
Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte
Liknande recept som Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett
-
Kalvkotlett helt lyxigt enkelt
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsbakad hel kalventrecote med rosépepparsås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsgratinerad kalventrecote med rosésmör och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portvinskalv
Tid: 35 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad portvinskalv på iPiniumplatta
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan