Dryck till kryddig kalvköttsrätt
Kalvköttsrätter är sällan kryddiga. Detta för att inte kryddnigen skall dominera över köttets milda smak. En rätt som Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett innehåller den starka kryddan senap, men är ändå en mild form av kryddning.
1 matchande recept inom kryddig kalvköttsrätt
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 12419
-
Smakrikt rött vin
Neethlingshof Cabernet Sauvignon
89 kr, Nr 72287 BS
-
Kryddigt rött vin
68 kr, Nr 6026
-
Ljus medium lager
13 kr, Nr 1403
-
Mörkt veteöl
19 kr, Nr 1592
Vin till mager, kryddig kalvköttsrätt
Till kryddiga kalvrätter fungerar ett medelfylligt- till fylligt vin med mycket smak. Tänk dock på att det många gånger är valet av smaksättning som styr det kryddiga i rätten vilket gör att hänsyn måste tas till dessa. Har maten smaksatts med t.ex. örtkryddor kan ett vin med liknande karaktär vara en god smakkombination. Är maten smaksatt med senap, som är både stark och syrlig, kan ett vin med syrlighet och viss strävhet vara ett bra val då de rundas av, respektive mjuknar, i kombination med maten.
Öl till mager, kryddig kalvköttsrätt
Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.