Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 527

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2108 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kalventrecote i bit 700.0 gram 47%
Portvin 1.0 dl 7%
Tillbehör:
Potatis 4.0 st stora 19%
Sås:
Avokado 2.0 styck 20%
Gräddfil (el. crème fraiche) 1.0 dl 6%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att plattan är riktigt het.
- Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i plastpåse i en timme.
- Stek köttet runtom i en stekpanna så att det får en stekyta. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ställ in köttet på plattan till temperatur 60°C, cirka 30 minuter.
- Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis på båda sidorna på plattan. 5 minuter per sida.
- Gröp ur köttet på avokado. Krossa vitlök. Mosa ihop avokado, gräddfil och vitlök. Salta och peppra.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte
Liknande recept som Grillad portvinskalv på iPiniumplatta
-
Kalvkotlett helt lyxigt enkelt
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsbakad hel kalventrecote med rosépepparsås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsgratinerad kalventrecote med rosésmör och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portvinskalv
Tid: 35 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad portvinskalv på iPiniumplatta
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan