Grillad portvinskalv på iPiniumplatta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad portvinskalv på iPiniumplatta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalventrecote i bit

700.0 

gram

Portvin

1.0 

dl

Marinadspruta >

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

4.0 

st stora

 

Sås:

 

Avokado

2.0 

styck

Gräddfil (el. crème fraiche)

1.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Salt och peppar

 

 

 

iPinium (stekplatta)

 

 

Marinadspruta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Alto Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 135 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 527

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2108 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 341 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalventrecote i bit 700.0 gram 47%

Portvin 1.0 dl 7%

Marinadspruta > %

 

Tillbehör:

Potatis 4.0 st stora 19%

 

Sås:

Avokado 2.0 styck 20%

Gräddfil (el. crème fraiche) 1.0 dl 6%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Salt och peppar 0%

 

iPinium (stekplatta) %

Marinadspruta > %

Tillagning (35 min )

  1. Lägg in iPinium-plattan i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att plattan är riktigt het.
  2. Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i plastpåse i en timme.
  3. Stek köttet runtom i en stekpanna så att det får en stekyta. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ställ in köttet på plattan till temperatur 60°C, cirka 30 minuter.
  4. Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis på båda sidorna på plattan. 5 minuter per sida.
  5. Gröp ur köttet på avokado. Krossa vitlök. Mosa ihop avokado, gräddfil och vitlök. Salta och peppra.

Kockens kommentar

iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.

Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.

Utan iPiniumplatta

Grillad portvinskalv

Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte

Liknande recept som Grillad portvinskalv på iPiniumplatta