Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 731

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2924 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalventrecote i bit 800.0 gram 39%
Portvin 1.0 dl 5%
Tillbehör:
Potatis 4.0 st stora 14%
Sås:
Grädde 3.0 dl 37%
Portvin 1.0 dl 5%
Majsstärkelse 0.5 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min + 1 tim )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i en plastpåse en timme.
- Hetta upp en stekpanna till rykande het. Tillsätt matolja. Stek köttet runtom till fin stekyta.
- Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in köttet i ugnen i cirka 1 timme, till innertemperatur 60°C.
- Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis i grillpanna. 5 minuter per sida.
- Koka ihop grädde och portvin. Red eventuellt med majsstärkelse för tjockare sås. Salta och peppra.
Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte
Liknande recept som Portvinskalv
-
Kalvkotlett helt lyxigt enkelt
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsbakad hel kalventrecote med rosépepparsås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsgratinerad kalventrecote med rosésmör och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portvinskalv
Tid: 35 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad portvinskalv på iPiniumplatta
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan