Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1905 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvrostbiff 800.0 gram 45%
Smör till stekning 2.0 msk 10%
Hushållssnöre Äts ej
Tillbehör:
Morot liten 8.0 styck 6%
Smålök 8.0 styck 7%
Haricots verts färska 24.0 styck 1%
Smör till stekning 2.0 msk 10%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Sås:
Gul lök 1.0 styck Äts ej
Blekselleri 1.0 stjälk Äts ej
Morot 1.0 styck Äts ej
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Rött vin 2.0 dl 8%
Vatten 4.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Råsocker 2.0 tsk 2%
Kockskolan:
Så ugnslagas rostbiff > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Rostbiff: Bind upp kalvsteken med snöre. Salta.
- Bryn rostbiffen i stekpanna på högsta värme i rikligt med smör. Salta steken runtom.
- Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt in i ugnen. Stek till kärntemperatur (innertemperatur) 57°C. Räkna med en timme per kilo kött. Se kommentar nedan. Låt steken vila minst 20 minuter när den är klar, utan att täcka över.
- Sås: Skala grönsaker till såsen. Skär i tärningar. Fräs i smör i 5 minuter på svag värme.
- Tillsätt socker och låt det smälta. Slå på rött vin. Låt det reducera till hälften.
- Slå på kalvfond och vatten. Låt det recucera till hälften. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena utrört i lite kallt vatten.
- Tillbehör: Borsta morötter. Skala lök, halvera och kapa bort topparna. Snoppa haricot vertsen. Råstek i smör. Smaka av med salt och peppar. Riv över citronskal och pressa lite citron över.
- Skär rostbiffen i skivor och servera med sås och grönsaker.
Kockens kommentar
Det tar närmare 90 minuter per kilo att tillaga en rostbiff i ugnstemperatur 125°C och knappt en timme i 175°C. För mer detaljerad anvisningar av stektid och kärntemperaturer se > Så ugnslagas rostbiff.Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte
Liknande recept som Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås
-
Kalvkotlett helt lyxigt enkelt
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsbakad hel kalventrecote med rosépepparsås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsgratinerad kalventrecote med rosésmör och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portvinskalv
Tid: 35 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad portvinskalv på iPiniumplatta
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan