Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvkotlett

4.0 

styck

Smör till stekning

50.0 

msk

Fettupptag vid stekning

0.2 

msk

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Persilja

0.5 

kruka

Ströbröd

1.0 

dl

Senap fransk osötad

4.0 

msk

Salt

2.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk

0.5 

dl

Smör

40.0 

gram

Muskot

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

Gröna ärter frysta

300.0 

gram

Senap fransk osötad

3.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 462 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvkotlett 4.0 styck 38%

Smör till stekning 50.0 msk Äts ej

Fettupptag vid stekning 0.2 msk 1%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar %

Persilja 0.5 kruka 0%

Ströbröd 1.0 dl 10%

Senap fransk osötad 4.0 msk 3%

Salt 2.0 gram 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 24%

Mjölk 0.5 dl 1%

Smör 40.0 gram 13%

Muskot 0%

Salt och vitpeppar 0%

Gröna ärter frysta 300.0 gram 9%

Senap fransk osötad 3.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Panera: Finhacka persilja. Blanda ströbröd och persilja. Bred senap på kotletterna. Vänd kotletterna i ströbrödsblandningen.
  4. Bryna: Hetta upp rikligt med smör i panna på medelhög värme. När smöret slutat fräsa och fått lite brun färg läggs kotletterna i som brynes hastigt så ytan får färg. Salta lätt på ovansidan när kotletten vänts.
  5. Lägg över i ugnsfast form och sätt in mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  6. Koka upp lättsaltat vatten. Värm ärterna.
  7. Mosa potatisen med potatisstöt. Tillsätt lite mjölk och en klick smör. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Kockens kommentar

Sägs bara "kalv" i recept brukar man avse nötkalv, men det kan också vara av hjort, rådjur, älg och ren.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 185 gram per portion, varav panering 19%. Energimängd 214 Kcal, varav 26% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Kalvkotlett

Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte

Liknande recept som Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett