Kronärtkockspannacotta (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kronärtkockspannacotta (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kronärtskocka

200.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Grädde

2.5 

dl

Torrt vitt vin

1.5 

dl

Parmesan nyriven

2.0 

msk

Gelatinblad

1.0 

styck

Citronjuice

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Vitpeppar

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1115 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 20%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 124 gram)

Ingredienser

Visa:

Kronärtskocka 200.0 gram 4%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Grädde 2.5 dl 81%

Torrt vitt vin 1.5 dl 9%

Parmesan nyriven 2.0 msk 5%

Gelatinblad 1.0 styck 0%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

Kock: L Hansson

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 20 min + 6 tim )

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp kronärtskocksbottnarna med grädden, vitlöken och hälften av vinet i en kastrull. Låt koka på medelvärme i ca 10 min.

  2. Mixa blandningen med en stavmixer eller i matberedare, passera sedan genom en trådsil. Häll tillbaka mixen i kastrullen och låt den sjuda på lägsta värme.

  3. Tillsätt resten av vinet, citronsaft, salt och peppar. Smaka av och tillsätt den rivna parmesanosten och det urkramade gelatinbladet i smeten. Rör om noga så att gelatinet löser sig.

  4. Häll smeten i fyra serveringsskålar och ställ i kylskåp i minst 6 tim. Garnera gärna med citron, marinerade kronärtskocksblad, parmaströssel och tomatromantica.

PASSAR TILL

Tomatromantica

Fler recept inom Smått & gott

Liknande recept som Kronärtkockspannacotta (förrätt)