Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1115 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kronärtskocka 200.0 gram 4%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Grädde 2.5 dl 81%
Torrt vitt vin 1.5 dl 9%
Parmesan nyriven 2.0 msk 5%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
Kock: L Hansson
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min + 6 tim )
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp kronärtskocksbottnarna med grädden, vitlöken och hälften av vinet i en kastrull. Låt koka på medelvärme i ca 10 min.
- Mixa blandningen med en stavmixer eller i matberedare, passera sedan genom en trådsil. Häll tillbaka mixen i kastrullen och låt den sjuda på lägsta värme.
- Tillsätt resten av vinet, citronsaft, salt och peppar. Smaka av och tillsätt den rivna parmesanosten och det urkramade gelatinbladet i smeten. Rör om noga så att gelatinet löser sig.
- Häll smeten i fyra serveringsskålar och ställ i kylskåp i minst 6 tim. Garnera gärna med citron, marinerade kronärtskocksblad, parmaströssel och tomatromantica.
PASSAR TILL
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Kronärtkockspannacotta (förrätt)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola