Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 3
Recept: 479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Cocktailtomater 250.0 gram 13%
Strösocker 1.0 dl 79%
Vitvinsvinäger 2.0 dl 8%
Vatten 2.0 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: L Hansson
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 48 tim )
- Koka upp vatten, vinäger, socker och salt tills sockret är helt löst.
- Blanchera (snabbkoka) tomaterna i 15-30 sekunder i det kokande vattnet.
- Lägg tomaterna i en ren glasburk och häll på vinägerblandningen.
- Låt stå kallt i minst 2 dygn innan servering. Servera i en sallad eller som dekoration.
Kockens kommentar
Köp gärna cocktailtomater på kvist och blanchera tomaterna med kvistarna på.
Då blir smaken intensivare.
Passar till
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Tomatromantica
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget