Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1115 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 22%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kronärtskocka 200.0 gram 4%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Grädde 2.5 dl 81%
Torrt vitt vin 1.5 dl 9%
Parmesan nyriven 2.0 msk 5%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
Kock: L Hansson
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min + 6 tim )
- Önskas tomatromantica så förbereds denna 2 dygn i förväg (se separat recept).
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Skala och pressa vitlök.
- Koka upp kronärtskocksbottnar med grädde, vitlök och hälften av vinet i en kastrull. Låt koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
- Mixa blandningen med en stavmixer eller i matberedare, passera sedan genom en trådsil. Häll tillbaka mixen i kastrullen och låt den sjuda på lägsta värme.
- Tillsätt resten av vinet, citronsaft, salt och peppar. Smaka av och tillsätt den rivna parmesanosten och det urkramade gelatinbladet i smeten. Rör om noga så att gelatinet löser sig.
- Häll smeten i fyra serveringsskålar och ställ i kylskåp i minst 6 timmar. Garnera gärna med citron, marinerade kronärtskocksblad, parmaströssel och eventuell tomatromantica.
Passar till
Fler recept inom Gröna förrätter
Liknande recept som Kronärtkockspannacotta (förrätt)
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostade kastanjer med citronsmör
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kronärtkockspannacotta (förrätt)
Tid: 1 tim 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: L Hansson
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fonds d´artichauts gratines, fyllda gratinerade kronärtskocksbottnar (förrätt)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskocka med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Chiles rellenos - ostfyllda chilifrukter (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan