Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 2257

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2257 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Potatis 0.3 kilo 9%
Ägg 2.0 styck 6%
Mjölk 1.0 msk 0%
Vispgrädde 2.0 msk 5%
Potatismjöl 3.0 msk 5%
Pålägg:
Lax rökt el. gravad 16.0 skivor 60%
Creme fraiche 1.0 dl 14%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis.
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen.
Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt. - Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
- Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crčme fraîche ovanpå.
Klipp lite gröslök över.
Kockens kommentar
På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.
ALTERNATIV
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Potatiskaka med lax och crčme fraîche (plockmat)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola