
Dryckestips
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfisk skiva 1,5 cm 4.0 styck 29%
Sås:
Wasabipasta } 2.0 tsk 1%
Grädde 3.0 dl 45%
Tillbehör:
Bakpotatis 2.0 st stora 25%
Kummin hel 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumstempererad.
- Tvätta och borsta potatisen ren. Skär den i halvtjocka skivor. Pensla med olja. Strö över salt och kummin.
- Pensla fisken med matolja och krydda med salt, peppar och ingefära.
- Sås: Koka ner grädden i en kastrull tills den blivit lite tjockflytande. Tag av från plattan. Vispa ner wasabi enligt egen smak.
- Grilla potatis ca 5 minuter på var sida. Grilla tonfisken cirka 2 minuter på var sida så att den får färg, men den skall fortfarande vara röd i mittpartiet (annars = för torr).
Kockens kommentar
Wasabi äts finriven eller som pasta och kan, liksom pepparrot, vara obehagligt stark (sticker i näsan). Smaken är som en korsning mellan pepparrot och engelsk senap.
Alternativ
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Grillad tonfisk med wasabigräddsås
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan