Grillad kumminsej i smörsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad kumminsej i smörsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

600.0 

gram

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Kummin hel

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Bakpotatis

0.8 

kilo

el. sötpotatis

 

 

 

Kockskolan:

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 324 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 600.0 gram 22%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 5%

Kummin hel 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Smör normalsaltat 150.0 gram 49%

Bakpotatis 0.8 kilo 24%

el. sötpotatis 0%

 

Kockskolan:

Om utegrillning > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumstempererad.
  2. Pensla sejfiléerna med lite matolja. Strö kummin över fisken. Peppra.
  3. Förbered eventuella andra tillbehör.
  4. Tvätta/borsta oskalad potatis. Skiva potatisen i halvtjocka skivor. Pensla med lite matolja. Krydda med kummin och lite salt.
  5. Smält smör i en kastrull på grillen.
  6. Grilla potatis ca 5 minuter på var sida.
  7. Grilla fisken cirka 3 minuter på var sida, till fin grillyta och tills den blivit genom­stekt.

Kockens kommentar

Sej är en ganska fast och lite torr fisk som därför kan grillas direkt på grillen utan form. Se dock till att inte övergrilla den, för att den inte skall bli för torr och tråkig. Smält smör passar bra till den något torra fisken. Om hel bakad potatis önskas är det en fördel om den förlagas i vanlig ugn om tillgång till sådan finns.

Alternativ

Grillade grönsaker

Grillbakad potatis

Grillbakad sötpotatis

Aromsmör

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad kumminsej i smörsås