Grillad grönpepparlax i bit med crčmoli

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad grönpepparlax i bit med crčmoli

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

4.0 

bitar

Matolja (rapsolja)

 

 

Grönpeppar torkad

2.0 

msk

Korianderfrön hel

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Sås:

 

Aioli hemlagad ¤

2.0 

dl

Creme fraiche

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 938

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 19%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 402 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 4.0 bitar 29%

Matolja (rapsolja) 0%

Grönpeppar torkad 2.0 msk 0%

Korianderfrön hel 2.0 msk 0%

Salt 0%

 

Sås:

Aioli hemlagad ¤ 2.0 dl 39%

Creme fraiche 2.0 dl 17%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 14%

Tillagning (20 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisk och övriga tillbehör ur kylen. Grillvaror bör vara rumstempererad.
  2. Cremoli: Blanda aioli med crčme fraiche.
  3. Koka potatis eller förbered andra tillbehör till maten.
  4. Pensla laxfiléerna med lite matolja. Krossa koriander och grönpeppar i mortel. Strö kryddorna på laxens köttsida.
  5. Lägg fisken med skinnsida nedåt. Grilla fisken med stängt grillock på indirekt värme i cirka 10 minuter till fin färg och så att den blir genomstekt, men inte mer. Vänd inte fisken.

Kockens kommentar

Variera kryddningen enligt egen smak. I stället för torkad grönpeppar kan man använda inlagd grönpeppar, som oftast finns att köpa i handeln.

Passar till

Grillad grönsaksblandning

Grillad bönsallad

Grillade skivade rotfrukter

Grillad potatis

Hemlagad crčmoli

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad grönpepparlax i bit med crčmoli