Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 938

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 19%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 4.0 bitar 29%
Grönpeppar torkad 2.0 msk 0%
Korianderfrön hel 2.0 msk 0%
Salt 0%
Sås:
Aioli hemlagad ¤ 2.0 dl 39%
Creme fraiche 2.0 dl 17%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 14%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisk och övriga tillbehör ur kylen. Grillvaror bör vara rumstempererad.
- Cremoli: Blanda aioli med crčme fraiche.
- Koka potatis eller förbered andra tillbehör till maten.
- Pensla laxfiléerna med lite matolja. Krossa koriander och grönpeppar i mortel. Strö kryddorna på laxens köttsida.
- Lägg fisken med skinnsida nedåt. Grilla fisken med stängt grillock på indirekt värme i cirka 10 minuter till fin färg och så att den blir genomstekt, men inte mer. Vänd inte fisken.
Kockens kommentar
Variera kryddningen enligt egen smak. I stället för torkad grönpeppar kan man använda inlagd grönpeppar, som oftast finns att köpa i handeln.
Passar till
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Grillad grönpepparlax i bit med crčmoli
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan