Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 141
 
    
                Kcal / portion: 225
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 27%
Fett: 3%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonfilé skiva 175g skiva 4.0 skivor 82%
Senapspulver engelsk 1.0 msk 3%
Paprikapulver 1.0 msk 2%
Sesamfrön 2.0 msk 12%
Oregano torkad 2.0 tsk 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Tillbehör:
Kockskolan:
Så grillas fågel > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut filéerna ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered eventuell sallad och andra tillbehör.
- Pensla köttet med matolja och kryddor, till exempel oregano, senapspulver, paprikapulver och sesamfrön. Rulla köttet i kryddblandningen.
- Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm), helst under lock. Grilla 15-20 minuter, tills köttet är genomstekt. Vänd köttet så att alla sidor får fin färg. Kontrollera att köttet är genomstekt (men inte mer) genom att skära ett snitt i köttet. 
- Ta av och låt köttet vila i 5-10 minuter före servering.
- Grilla eventulla tillbehör under tiden.
Kockens kommentar
Övergrilla inte kalkon, för då blir den torr. Kalkonkött är magert kött och ett alternativ är att späcka köttet till exempel med bacon (linda bacon runt köttet). Sesamfrön bränns lätt vid för hög värme.
Passar till
Fler recept inom Grillad kyckling, fågel
Liknande recept som Sesamgrillad kalkonfilé
- 
                
                    Chiligrillat kycklingfilé inlindad i baconTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressingTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäsTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Grillad kycklingsallad med västerbottenflarnTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatisTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Beer Can Chicken, ölkyckling på burkTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskycklingSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillade kycklinglårfiléerTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kycklingfilé med yoghurt och melonsalladTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingarTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              