Potatiskaka med sill och gräslök (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatiskaka med sill och gräslök (plockmat)

Lägg till ingredienser

Sats (ā 16 st): 1

Potatis

0.3 

kilo

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

1.0 

msk

Vispgrädde

2.0 

msk

Potatismjöl

3.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

 

Pålägg:

 

Inlagd sill

400.0 

gram

Gräslök

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatiskaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 1518

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 745 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.3 kilo 13%

Ägg 2.0 styck 8%

Mjölk 1.0 msk 1%

Vispgrädde 2.0 msk 7%

Potatismjöl 3.0 msk 8%

Matfett till stekning 0%

 

Pålägg:

Inlagd sill 400.0 gram 62%

Gräslök 0%

 

Kockskolan:

Om potatiskaka > %

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis (cirka 20 minuter).
  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
  3. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
  4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
  5. Lägg ett par sillbitar med lite inläggning på varje "kaka". Garnera med klippt gräslök.

Kockens kommentar

Vi har på bilden valt tomatsill och senapssill som pålägg.

Alternativ

Potatiskaka med lax

Potatiskaka med ägg och ansjovis

Potatiskaka med romägg

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Potatiskaka med sill och gräslök (plockmat)