Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 2257

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2257 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Potatis 0.3 kilo 9%
Ägg 2.0 styck 6%
Mjölk 1.0 msk 0%
Vispgrädde 2.0 msk 5%
Potatismjöl 3.0 msk 5%
Pålägg:
Lax rökt el. gravad 16.0 skivor 60%
Creme fraiche 1.0 dl 14%
Kockskolan:
Om potatiskaka > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis.
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
- Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
- Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crčme fraîche ovanpå. Klipp lite gröslök över.
Kockens kommentar
På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.
Alternativ
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Potatiskaka med lax och crčme fraîche (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan