Ört- och vitlöksbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ört- och vitlöksbullar

Lägg till ingredienser

Brödstycken: 6

Vetemjöl

4.0 

dl

Kornmjöl

2.0 

dl

Jäst färsk

50.0 

gram

Olivolja

5.0 

msk

Mjölk

3.0 

dl

Salt

 

 

Vattenreduktion bröd

-2.0 

dl

 

Fyllning:

 

Basilika

1.0 

kruka

Timjan färsk

1.0 

kruka

Oregano färsk

1.0 

kruka

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Kesella naturell

2.5 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Pensling:

 

Ägg

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2135 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 13%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 113 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.0 dl 40%

Kornmjöl 2.0 dl 18%

Jäst färsk 50.0 gram 3%

Olivolja 5.0 msk 26%

Mjölk 3.0 dl 8%

Salt 0%

Vattenreduktion bröd -2.0 dl -0%

 

Fyllning:

Basilika 1.0 kruka 0%

Timjan färsk 1.0 kruka 1%

Oregano färsk 1.0 kruka 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Kesella naturell 2.5 gram 0%

Salt och peppar 0%

 

Pensling:

Ägg 1.0 styck 3%

 

Kockskolan:

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 35 min )

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (ca 37°C). Häll mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt olivolja och salt.
  2. Häll i mjölet och blanda ordentligt tills all vätska har absorberats. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (30 minuter).
  3. Finhacka de färska örterna samt vitlöken. Blanda ört- och vitlökshacket med kesella, salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Forma: Dela degen i bitar och kavla ut till en 1cm-tjock plattor. Bred ut ört- och vitlöksblandningen och lägg bröden på en smörad bakplåt. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  6. Grädda: Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Läs mer > Om ljust matbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1,7 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd

Liknande recept som Ört- och vitlöksbullar