Chèvreöverbakade rödbetor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chèvreöverbakade rödbetor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

1.0 

kilo

Chèvre

400.0 

gram

Pinjenötter

150.0 

gram

Honung flytande

0.5 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Flingsalt

 

 

 

Tillbehör:

 

Rucolasallat

2.0 

knippen

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kronenbourg 1664

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3319 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 16%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 382 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 1.0 kilo 13%

Chèvre 400.0 gram 42%

Pinjenötter 150.0 gram 30%

Honung flytande 0.5 dl 7%

Olivolja 2.0 msk 7%

Flingsalt 0%

 

Tillbehör:

Rucolasallat 2.0 knippen 1%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim )

  1. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i cirka 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.
  2. Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter.
  5. Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar cirka 10 minuter).
  6. Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Chèvreöverbakade rödbetor