Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2969 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 17%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Mozzarella 500.0 gram 43%
Soltorkade tomater 200.0 gram 11%
Romansallat baby 2.0 huvuden 1%
Rucolasallat 2.0 knippen 1%
Mâchesallad 1.0 förp. 1%
Basilika 1.0 kruka 0%
Avokado 2.0 styck 14%
Vinägrett:
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Basilika finhackad 3.0 msk 0%
Parmesan nyriven 4.0 msk 3%
Olivolja 1.0 dl 25%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj sallad och lägg romansallatsblad i ett dekorativt mönster på tallriken. Fyll på med mâche-, rucolasallat och basilika. Spara lite basilika för dekoration.
- Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg osten i en ring ovanpå salladen. Skala och skär avokado i klyftor. Lägg soltorkade tomaterna runt om.
- Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen och mozzarellan. Dekorera med basilika.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrett
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan