Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrett

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mozzarella

500.0 

gram

Soltorkade tomater

200.0 

gram

Romansallat baby

2.0 

huvuden

Rucolasallat

2.0 

knippen

Mâchesallad

1.0 

förp.

Basilika

1.0 

kruka

Avokado

2.0 

styck

 

Vinägrett:

 

Persilja finhackad

1.0 

msk

Basilika finhackad

3.0 

msk

Parmesan nyriven

4.0 

msk

Olivolja

1.0 

dl

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2969 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 17%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 359 gram)

Ingredienser

Visa:

Mozzarella 500.0 gram 43%

Soltorkade tomater 200.0 gram 11%

Romansallat baby 2.0 huvuden 1%

Rucolasallat 2.0 knippen 1%

Mâchesallad 1.0 förp. 1%

Basilika 1.0 kruka 0%

Avokado 2.0 styck 14%

 

Vinägrett:

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Basilika finhackad 3.0 msk 0%

Parmesan nyriven 4.0 msk 3%

Olivolja 1.0 dl 25%

Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min )

  1. Skölj sallad och lägg romansallatsblad i ett dekorativt mönster på tallriken. Fyll på med mâche-, rucolasallat och basilika. Spara lite basilika för dekoration.
  2. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg osten i en ring ovanpå salladen. Skala och skär avokado i klyftor. Lägg soltorkade tomaterna runt om.
  3. Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen och mozzarellan. Dekorera med basilika.

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrett