Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Ceviche med fisk och skaldjur
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 89
Kcal / portion: 469
GBR (GI) / port: 2
Recept: 1876 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 1.0 styck 12%
Räkor skalade 150.0 gram 9%
Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 3%
Vitfisk filé 200.0 gram 8%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Tomater 2.0 styck 2%
Gurka 5.0 cm 0%
Paprika röd el. gul 1.0 st stor 2%
Majskorn kokt konserv 4.0 msk 3%
Salladslök 2.0 styck 1%
Mango 1.0 styck 9%
Papaya färsk 0.5 styck 3%
Ananasringar med lag 1.0 skiva 2%
Isbergssallat 4.0 blad 0%
Tillbehör:
Tortilla färdiglagad 4.0 styck 40%
Läs om:
Om fiskhälsa > Äts ej
Om ceviche > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Rensa hummern och dela i mindre bitar. Skär fisk och pilgrimsmusslorna i tärningar och lägg allt plus skalade räkor i en skål.
- Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över rätten. Rör om så att allt blir "limeat". Ställ svalt i 30 minuter.
- Ansa/skala övriga ingredienser utom sallaten och skär i små tärningar.
- Ta ur fisk och skaldjur ur marinaden och blanda alla ingredienserna. Lägg upp i ett sallatsblad.
- Servera med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Rätten passar bra även som förrätt. Halvera därvid ingrediensmängderna. Den syrligt råa fisken passar inte alla i smaken. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Fler recept inom Ceviche
Liknande recept som Ceviche med fisk och skaldjur
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Midsommarceviche
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torsk ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ceviche med fisk och skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Red snapper ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan