Ceviche med fisk och skaldjur

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ceviche med fisk och skaldjur

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hummer med skal kokt

1.0 

styck

Räkor skalade

150.0 

gram

Pilgrimsmusslor med skal

4.0 

styck

Vitfisk filé

200.0 

gram

Lime färskpressad

2.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Gurka

5.0 

cm

Paprika röd el. gul

1.0 

st stor

Majskorn kokt konserv

4.0 

msk

Salladslök

2.0 

styck

Mango

1.0 

styck

Papaya färsk

0.5 

styck

Ananasringar med lag

1.0 

skiva

Isbergssallat

4.0 

blad

 

Tillbehör:

 

Tortilla färdiglagad

4.0 

styck

 

Läs om:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Om marinering >

 

 

Om ceviche >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hoegaarden Wit

Ljust veteöl
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 469

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1876 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 529 gram)

Ingredienser

Visa:

Hummer med skal kokt 1.0 styck 12%

Räkor skalade 150.0 gram 9%

Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 3%

Vitfisk filé 200.0 gram 8%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

Tomater 2.0 styck 2%

Gurka 5.0 cm 0%

Paprika röd el. gul 1.0 st stor 2%

Majskorn kokt konserv 4.0 msk 3%

Salladslök 2.0 styck 1%

Mango 1.0 styck 9%

Papaya färsk 0.5 styck 3%

Ananasringar med lag 1.0 skiva 2%

Isbergssallat 4.0 blad 0%

 

Tillbehör:

Tortilla färdiglagad 4.0 styck 40%

 

Läs om:

Om fiskhälsa > Äts ej

Om marinering > %

Om ceviche > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Rensa hummern och dela i mindre bitar. Skär fisk och pilgrimsmusslorna i tärningar och lägg allt plus skalade räkor i en skål.
  2. Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över rätten. Rör om så att allt blir "limeat". Ställ svalt i 30 minuter.
  3. Ansa/skala övriga ingredienser utom sallaten och skär i små tärningar.
  4. Ta ur fisk och skaldjur ur marinaden och blanda alla ingredienserna. Lägg upp i ett sallatsblad.
  5. Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Rätten passar bra även som förrätt. Halvera därvid ingrediensmängderna. Den syrligt råa fisken passar inte alla i smaken. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g


Fler recept inom Ceviche

Liknande recept som Ceviche med fisk och skaldjur