Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1121 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé 225.0 gram 36%
Hallands Fläder 2.5 cl %
Fläderblomssaft (konc.) 0.2 dl 5%
Limejuice 2.0 cl 0%
Rapsolja kallpressad 1.5 msk 15%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 0%
Avokado 2.0 styck 38%
Gurka 0.5 styck 2%
Salladslök 2.0 styck 1%
Gräslök 1.0 kruka 1%
Dill 1.0 knippe 2%
Romansallat 0%
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Så marineras fisk > Äts ej
Om ceviche > Äts ej
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Altia
Tillagning
- Blanda limejuice, saft och Hallands Fläder med olja. Smaka av med salt och peppar.
- Tärna lax i 1x1 cm stora bitar. Marinera i 10 minuter. De ska ha fått en vitnad/frostig yta men får inte ha blivit torr och trådig. Skär grönsakerna under tiden.
- Skala och strimla lök. Skala gurka, tag bort kärnhus och skär i tärningar. Tärna avokado. Sila lagen från laxen över grönsakerna. Håll dessa separerade tills servering.
- Blanda laxkuberna med plockad dill, finskuren gräslök och de avrunna grönsakerna strax innan servering. Stick ned några romansalladsblad i varje ceviche. Fördela resterande marinad och njut.
Kockens kommentar
Recept skapat av Peter Jelksäter från kocklandslaget.Fler recept inom Ceviche
Liknande recept som Midsommarceviche
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Midsommarceviche
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torsk ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ceviche med fisk och skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Red snapper ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan