Midsommarceviche

Foto: Altia folkOfolk

Midsommarceviche

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Laxfilé

225.0 

gram

Hallands Fläder

2.5 

cl

Fläderblomssaft (konc.)

0.2 

dl

Limejuice

2.0 

cl

Rapsolja kallpressad

1.5 

msk

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar

 

 

 

Avokado

2.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Salladslök

2.0 

styck

Gräslök

1.0 

kruka

Dill

1.0 

knippe

Romansallat

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Så marineras fisk >

 

 

Om ceviche >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Läckö Slottsaquavit

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1121 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 83 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 225.0 gram 36%

Hallands Fläder 2.5 cl %

Fläderblomssaft (konc.) 0.2 dl 5%

Limejuice 2.0 cl 0%

Rapsolja kallpressad 1.5 msk 15%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 0%

 

Avokado 2.0 styck 38%

Gurka 0.5 styck 2%

Salladslök 2.0 styck 1%

Gräslök 1.0 kruka 1%

Dill 1.0 knippe 2%

Romansallat 0%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > Äts ej

Så marineras fisk > Äts ej

Om ceviche > Äts ej

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Altia

Tillagning

  1. Blanda limejuice, saft och Hallands Fläder med olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tärna lax i 1x1 cm stora bitar. Marinera i 10 minuter. De ska ha fått en vitnad/frostig yta men får inte ha blivit torr och trådig. Skär grönsakerna under tiden.
  3. Skala och strimla lök. Skala gurka, tag bort kärnhus och skär i tärningar. Tärna avokado. Sila lagen från laxen över grönsakerna. Håll dessa separerade tills servering.
  4. Blanda laxkuberna med plockad dill, finskuren gräslök och de avrunna grönsakerna strax innan servering. Stick ned några romansalladsblad i varje ceviche. Fördela resterande marinad och njut.

Kockens kommentar

Recept skapat av Peter Jelksäter från kocklandslaget.

Fler recept inom Ceviche

Liknande recept som Midsommarceviche