Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 774

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3095 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Red snapper filé 800.0 gram 26%
Lime färskpressad 6.0 styck 2%
Rödbetor inlagda 2.0 dl 2%
Avokado 2.0 st stora 43%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Wasabipasta } 1.0 tsk 0%
Löjrom el. forellrom 4.0 msk 2%
Tillbehör:
Tortilla färdiglagad 4.0 styck 24%
Läs om:
Om marinering > Äts ej
Om ceviche > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Rensa och filéa fisken om så behövs. Skär fisken i tärningar och lägg i en skål.
- Pressa lime och häll den över fisken. (Rulla lime med handen för att den skall bli mjuk, så ger den ifrån sig mer saft).
- Skär rödbetor i tärningar och tillsätt den till fisken. Ställ kallt i 30 minuter.
- Skala och skär avokado i tärningar. Ansa paprika och skär i tärningar. Sätt på ugn och värm bröd.
- Ta ur fisk och rödbetor ur marinaden och blanda med avokado, paprika, samt med lite wasabi. Toppa med lite fiskrom.
- Servera med bröd eller tortilla.
Kockens kommentar
Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Skarp syrlighet får proteinet i fisk och skaldjur att koagulera, vilket ger intryck av att maten tillagats. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder.
Fler recept inom Ceviche
Liknande recept som Red snapper ceviche
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Midsommarceviche
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torsk ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ceviche med fisk och skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Red snapper ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan