Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Tonfiskfilé

300.0 

gram

Räkor skalade

150.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Zucchini

0.5 

styck

Honungsmelon

0.5 

styck

Vindruvor

30.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ceviche >

 

 

Så marineras fisk >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut

Mousserat torrt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1019 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 163 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfiskfilé 300.0 gram 41%

Räkor skalade 150.0 gram 16%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Zucchini 0.5 styck 3%

Honungsmelon 0.5 styck 6%

Vindruvor 30.0 styck 32%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om ceviche > Äts ej

Så marineras fisk > Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Skala räkor. Fintärna räkor och tonfisk. Finhacka chili. Tärna zucchini och honungsmelon.
  2. Pressa citron och lime över räkor och tonfisk. Låt stå i kylskåp 1 timme.
  3. Blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra lätt. Håll kyld fram till servering. Lägg upp i frostade glas.

Kockens kommentar

Fisken måste vara absolut pinfärsk. Säg till i fiskdisken att den ska användas till cheviche.

Fler recept inom Ceviche

Liknande recept som Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor