
Dryckestips
Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut
Mousserat torrt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1019 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfiskfilé 300.0 gram 41%
Räkor skalade 150.0 gram 16%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Zucchini 0.5 styck 3%
Honungsmelon 0.5 styck 6%
Vindruvor 30.0 styck 32%
Kockskolan:
Om ceviche > Äts ej
Så marineras fisk > Äts ej
Om fiskhälsa > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Skala räkor. Fintärna räkor och tonfisk. Finhacka chili. Tärna zucchini och honungsmelon.
- Pressa citron och lime över räkor och tonfisk. Låt stå i kylskåp 1 timme.
- Blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra lätt. Håll kyld fram till servering. Lägg upp i frostade glas.
Kockens kommentar
Fisken måste vara absolut pinfärsk. Säg till i fiskdisken att den ska användas till cheviche.
Fler recept inom Ceviche
Liknande recept som Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Midsommarceviche
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torsk ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ceviche med fisk och skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Red snapper ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan