Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

800.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Lime färskpressad

3.0 

styck

Rödlök

1.0 

st stor

Gurka

0.5 

styck

Chilipepparsås

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Så marineras fisk >

 

 

Om ceviche >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe-Weissbier

Ljust veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1477 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 372 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 800.0 gram 42%

el. annan vitfisk 0%

Lime färskpressad 3.0 styck 2%

Rödlök 1.0 st stor 5%

Gurka 0.5 styck 2%

Chilipepparsås %

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 46%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > Äts ej

Så marineras fisk > Äts ej

Om ceviche > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Torsken bör ha varit fryst i 2 dygn. Tina fisken.
  2. Skär fisken i bitar och lägg i en skål.
  3. Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över fisken. Rör om så att all fisk blir "limead". Ställ svalt i 30 minuter.
  4. Skala och skiva rödlök och gurka.
  5. Ta ur fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Droppa kryddstark sås över.
  6. Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Skarp syrlighet får proteinet i fisk och skaldjur att koagulera, vilket ger intryck av att maten tillagats. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder. 

Fler recept inom Ceviche

Liknande recept som Torsk ceviche