Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1477 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 800.0 gram 42%
Lime färskpressad 3.0 styck 2%
Rödlök 1.0 st stor 5%
Gurka 0.5 styck 2%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 46%
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Så marineras fisk > Äts ej
Om ceviche > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Torsken bör ha varit fryst i 2 dygn. Tina fisken.
- Skär fisken i bitar och lägg i en skål.
- Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över fisken. Rör om så att all fisk blir "limead". Ställ svalt i 30 minuter.
- Skala och skiva rödlök och gurka.
- Ta ur fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Droppa kryddstark sås över.
- Servera med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Skarp syrlighet får proteinet i fisk och skaldjur att koagulera, vilket ger intryck av att maten tillagats. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder.
Fler recept inom Ceviche
Liknande recept som Torsk ceviche
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Midsommarceviche
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torsk ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ceviche med fisk och skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Red snapper ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan