Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1984 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 600.0 gram 7%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Gurka 0.5 styck 1%
Vattenmelon 200.0 gram 3%
Avokado 2.0 styck 21%
Mango 0.5 styck 4%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Lime färskpressad 3.0 styck 2%
Koriander färsk 60.0 gram 1%
Rapsolja neutral 0.8 dl 30%
Formfranska 4.0 skivor 10%
Minisallat 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om ceviche > Äts ej
Om fiskhälsa > Äts ej
Om marinering > Äts ej
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (15 min )
- Kantskär bröd. Skär det därefter i små tärningar. Stek krutonger i en panna med lite olja på medelhög värme tills de är krispiga. Salta.
- Plocka bort muskeln på pilgrimsmusslor och skär dem i 1 cm tärningar. Dela och kärna ur chili. Finhacka chili, schalottenlök och vitlök.
- Skala, dela och kärna ur gurka. Skär gurka, melon, mango och avokado i osymmetriska bitar.
- Skölj citron och limefrukt, riv skal från lime och citron, pressa sedan saften från alla. Grovhacka koriander.
- Blanda samman alla ingredienser, smaka av med limeskal, salt och peppar.
- Lägg upp i skålar, toppa med krutonger och några färska salladsskott.
Fler recept inom Ceviche
Liknande recept som Ceviche på pilgrimsmusslor
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Midsommarceviche
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torsk ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ceviche med fisk och skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Red snapper ceviche
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan