Ceviche på pilgrimsmusslor

Foto: Svensk Raps ¤

Ceviche på pilgrimsmusslor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pilgrimsmusslor med skal

600.0 

gram

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Schalottenlök

1.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Vattenmelon

200.0 

gram

Avokado

2.0 

styck

Mango

0.5 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Lime färskpressad

3.0 

styck

Koriander färsk

60.0 

gram

Rapsolja neutral

0.8 

dl

Formfranska

4.0 

skivor

Minisallat

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ceviche >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

Om marinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1984 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 417 gram)

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 600.0 gram 7%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Gurka 0.5 styck 1%

Vattenmelon 200.0 gram 3%

Avokado 2.0 styck 21%

Mango 0.5 styck 4%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Lime färskpressad 3.0 styck 2%

Koriander färsk 60.0 gram 1%

Rapsolja neutral 0.8 dl 30%

Formfranska 4.0 skivor 10%

Minisallat 0%

Svartpeppar nymald 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om ceviche > Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

Om marinering > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Kantskär bröd. Skär det därefter i små tärningar. Stek krutonger i en panna med lite olja på medelhög värme tills de är krispiga. Salta.
  2. Plocka bort muskeln på pilgrimsmusslor och skär dem i 1 cm tärningar. Dela och kärna ur chili. Finhacka chili, schalottenlök och vitlök.
  3. Skala, dela och kärna ur gurka. Skär gurka, melon, mango och avokado i osymmetriska bitar.
  4. Skölj citron och limefrukt, riv skal från lime och citron, pressa sedan saften från alla. Grovhacka koriander.
  5. Blanda samman alla ingredienser, smaka av med limeskal, salt och peppar.
  6. Lägg upp i skålar, toppa med krutonger och några färska salladsskott.

Fler recept inom Ceviche

Liknande recept som Ceviche på pilgrimsmusslor