Rödspättaceviche (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödspättaceviche (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödspättafilé

8.0 

styck

Apelsin hel

3.0 

styck

Purjolök

10.0 

cm

Avokado

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Rädisa

6.0 

styck

Gräslök

0.3 

knippe

 

Tillbehör:

 

Matring >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 2

Recept: 862 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 332 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödspättafilé 8.0 styck 38%

Apelsin hel 3.0 styck 27%

Purjolök 10.0 cm 2%

Avokado 1.0 styck 24%

Tomater 2.0 styck 4%

Rädisa 6.0 styck 1%

Gräslök 0.3 knippe 0%

 

Tillbehör:

Matring > %

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Filéa fisk om nödvändigt. Lägg i en skål. Idealiskt är om filéerna är cirka 3 cm breda, dvs spättorna bör inte vara alltför stora.
  2. Pressa juicen från 2 av 3 apelsiner. Häll juicen över fisken och se till att all fisk får kontakt med saften. Sätt kallt i 1 timme.
  3. Skala resterande apelsin och avlägsna hinnan från klyftorna. Dela i mindre bitar. Ansa/skala rädisor, avokado och purjolök samt skär i små tärningar. Dela tomaterna och gröp ur det mjuka, samt tärna köttet. Finhacka gräslök. Blanda.
  4. Ta fisken ur marinaden. Använd en stor matring och dekorera innersidan med filéer. Fyll upp i mitten med grönsaksröran. Ta bort matringen och gör nästa portion.
  5. Häll ev. lite av apelsinmarinaden runt fisken.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Rödspättaceviche (förrätt)