Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 0
Recept: 847 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Konjak/brandy 1.0 dl 24%
Vattenreduktion -0.5 dl -0%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 56%
Honung flytande 1.0 msk 8%
Kantarellfond konc. } 4.0 msk 3%
Rosmarin torkad 0.5 tsk 0%
Matlagningsmjöl 2.0 msk 7%
Sojasås 2.0 tsk 1%
Kockskolan:
Om ljusa såser > Äts ej
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Häll konjak i kastrull och koka ner till halv mängd.
- Tillsätt grädde, fond, honung och rosmarin. Låt koka i cirka 3-5 minuter.
- Smaka av. Tillsätt lite soja om mörkare sås önskas. Rör ut såsen med lite matlagningsmjöl om tjockare konsistens önskas. Låt koka 3 minuter. Smaka av med peppar och soja.
Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser
Liknande recept som Enkel konjaksås med honungssmak
-
Velouté, ljus grundsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce supręme, superb ljus gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel gräddsås
Tid: 8 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce vin blanc ā glacer, ljus veloutésås passande till fisk i ugn
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Larent Nadiras
-
Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce normande, krämig ljus sås till fisk, skaldjur och komage
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce ā la orange, apelsinsås
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bigarade Sauce, lyxig apelsinsås till anka
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Bercy, ljus vitvinssås till kött eller fisk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan