Enkel konjaksås med honungssmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel konjaksås med honungssmak

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Konjak/brandy

1.0 

dl

Vattenreduktion

-0.5 

dl

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Honung flytande

1.0 

msk

Kantarellfond konc. }

4.0 

msk

Rosmarin torkad

0.5 

tsk

Matlagningsmjöl

2.0 

msk

Sojasås

2.0 

tsk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ljusa såser >

 

 

Om vin- och spritsåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 0

Recept: 847 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 107 gram)

Ingredienser

Visa:

Konjak/brandy 1.0 dl 24%

Vattenreduktion -0.5 dl -0%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 56%

Honung flytande 1.0 msk 8%

Kantarellfond konc. } 4.0 msk 3%

Rosmarin torkad 0.5 tsk 0%

Matlagningsmjöl 2.0 msk 7%

Sojasås 2.0 tsk 1%

Salt och vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om ljusa såser > Äts ej

Om vin- och spritsåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Häll konjak i kastrull och koka ner till halv mängd.
  2. Tillsätt grädde, fond, honung och rosmarin. Låt koka i cirka 3-5 minuter.
  3. Smaka av. Tillsätt lite soja om mörkare sås önskas. Rör ut såsen med lite matlagningsmjöl om tjockare konsistens önskas. Låt koka 3 minuter. Smaka av med peppar och soja.

Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser

Liknande recept som Enkel konjaksås med honungssmak