Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödkål ansad

0.8 

kilo

Gul lök

1.0 

styck

Äpple syrligt

2.0 

styck

Brun farin

2.0 

msk

Kryddnejlika

6.0 

styck

Muskot riven

2.0 

krm

Citronjuice

2.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

Om kål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 2

Recept: 492 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 261 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödkål ansad 0.8 kilo 50%

Gul lök 1.0 styck 11%

Äpple syrligt 2.0 styck 18%

Brun farin 2.0 msk 18%

Kryddnejlika 6.0 styck 0%

Muskot riven 2.0 krm 1%

Citronjuice 2.0 msk 2%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Om kål > Äts ej

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Skär bort rödkålets grova rotstock. Strimla kålen t.ex. med en osthyvel. Skala och hacka lök och äpple.
  2. Hetta upp matfett i en kastrull och fräs kål, lök och äpplen på medelvärme.
  3. Tillsätt kryddor, farin och citronsaft. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i cirka 40 minuter.
  4. Använd gära en matring vid uppläggning för att få vacker form.

Kockens kommentar

Rödkål passar bra att servera till skinka, revbensspjäll eller stekt fågel.

Passar till

Julskinka

Revbensspjäll

Kalkon

Alt: Brunkål

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Rödkålssallad