Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Rödkål ansad

0.2 

huvud

Äpple syrligt

1.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Valnötskärnor

30.0 

gram

 

Salladssås:

 

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Yoghurt naturell 3%

0.5 

dl

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

tsk

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

Olivolja

1.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 0

Recept: 867 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 18%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 73 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödkål ansad 0.2 huvud 5%

Äpple syrligt 1.0 styck 5%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Valnötskärnor 30.0 gram 23%

 

Salladssås:

Majonnäs äkta 0.5 dl 39%

Yoghurt naturell 3% 0.5 dl 4%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 1%

Strösocker 1.0 tsk 2%

Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%

Olivolja 1.5 msk 20%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min + 2 tim )

  1. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel. Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration, och finhacka äpple & nötter. Skär sellerin i tunna skivor. Blanda.

  2. Rör samman ingredienserna till vinägretten väl. Smaka av med salt & peppar. Häll den över salladen och rör om. Toppa med äppelskivor.

  3. Täck över och ställ kallt 2-12 timmar. Servera.

Kockens kommentar

Byt ut vitkålen i en coleslaw mot rödkål i stället, så får Du en Julslaw.

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Julslaw