Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 0
Recept: 867 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 18%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödkål ansad 0.2 huvud 5%
Äpple syrligt 1.0 styck 5%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Valnötskärnor 30.0 gram 23%
Salladssås:
Majonnäs äkta 0.5 dl 39%
Yoghurt naturell 3% 0.5 dl 4%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 1%
Strösocker 1.0 tsk 2%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%
Olivolja 1.5 msk 20%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 2 tim )
- Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel. Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration, och finhacka äpple & nötter. Skär sellerin i tunna skivor. Blanda.
- Rör samman ingredienserna till vinägretten väl. Smaka av med salt & peppar. Häll den över salladen och rör om. Toppa med äppelskivor.
- Täck över och ställ kallt 2-12 timmar. Servera.
Kockens kommentar
Byt ut vitkålen i en coleslaw mot rödkål i stället, så får Du en Julslaw.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Julslaw
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan