Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 907

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3626 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 17%
Ägg 1.5 styck 3%
Vetemjöl 3.0 msk 3%
Ströbröd 1.5 dl 9%
Smör till stekning 1.0 msk 3%
Aromsmör:
Smör osaltat 200.0 gram 40%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Dragon färskhackad 2.0 msk 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 24%
Sallat 200.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Aromsmör: Riv citronskal och pressa juice. Hacka dragon. Blanda med smör salt och peppar. Forma till en stav och rulla in det i smörpapper. Lägg i frysen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Banka ut filéerna mellan smörpapper till tunna skivor. Skär det frysta smöret i bitar och lägg en bit i mitten på varje kycklingfilé. Vik in kanterna och rulla ihop. Bind ihop filéerna med hushållssnöre.
- Panering: Vispa upp ägg i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat. Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.
- Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt i ugn i ca 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Förbered sallat.
Kockens kommentar
Chicken Kiev är en klassisk rätt i Ukraina.
Passar till
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Chicken Kiev - ukrainsk kycklingfilé
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan