Chicken Kiev - ukrainsk kycklingfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chicken Kiev - ukrainsk kycklingfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Ägg

1.5 

styck

Vetemjöl

3.0 

msk

Ströbröd

1.5 

dl

Smör till stekning

1.0 

msk

Smörpapper

 

 

Hushållssnöre

 

 

 

Aromsmör:

 

Smör osaltat

200.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Dragon färskhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

Sallat

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Montepulciano d´Abruzzo Bianchi

Kryddigt rött vin
Pris: 61 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 907

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3626 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 433 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 17%

Ägg 1.5 styck 3%

Vetemjöl 3.0 msk 3%

Ströbröd 1.5 dl 9%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

Smörpapper %

Hushållssnöre %

 

Aromsmör:

Smör osaltat 200.0 gram 40%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Dragon färskhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 24%

Sallat 200.0 gram 1%

Tillagning (55 min )

  1. Aromsmör: Riv citronskal och pressa juice. Hacka dragon. Blanda med smör salt och peppar. Forma till en stav och rulla in det i smörpapper. Lägg i frysen i 30 minuter. 
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Banka ut filéerna mellan smörpapper till tunna skivor. Skär det frysta smöret i bitar och lägg en bit i mitten på varje kyckling­filé. Vik in kanterna och rulla ihop. Bind ihop filéerna med hushållssnöre.
  4. Panering: Vispa upp ägg i en skål. Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat. Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.
  5. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt i ugn i ca 30 minuter.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  7. Förbered sallat.

Kockens kommentar

Chicken Kiev är en klassisk rätt i Ukraina.

Passar till

Kokt ris

Kokt vit sparris

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Chicken Kiev - ukrainsk kycklingfilé