Jayne Mansfield

Jayne Mansfield

Döpt efter Hollywood-skådespeperskan. Jordgubb "gifter" sig bra med champagne. Passar bra som välkomstdrink på fest.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Ljus rom

2.5 

cl

Jordgubbslikör

2.5 

cl

Champagne

10.0 

cl

Sockerlag 50/50

0.5 

cl

Jordgubbar

4.0 

styck

 

Champagneglas >

1.0 

styck

Cocktailshaker >

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Ljus rom 2.5 cl

Jordgubbslikör 2.5 cl

Champagne 10.0 cl

Sockerlag 50/50 0.5 cl

Jordgubbar 4.0 styck

Champagneglas > 1.0 styck

Cocktailshaker > 1.0 styck

Bild saknas
Skapat av
Cat Bar

Tillagning

  1. Muddla jordgubbar i en shaker. Tillsätt rom, likör och sockerlag. Skaka.

  2. Sila ner i glas. Toppa upp med champagne. Rör eventuellt om försiktigt.

Kockens kommentar

Om du vill kan du göra en fin kant på glaset: Häll ut socker och grenadin på varsin tallrik. Doppa champagneglasets kant i grenadin och sedan i sockret för att skapa en röd sockerring runt glaskanten. Håll glaset uppochner en stund för att torka.

Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar

Liknande recept som Jayne Mansfield

  • Recept på The Royal Wedding Cocktail

    The Royal Wedding Cocktail

    En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.

  • Recept på Kir Royal & Kir Imperial

    Kir Royal & Kir Imperial

    Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?

    Royal = med svart vinbärslikör.
    Imperial = med hallonlikör.

  • Recept på My Maj Bellini

    My Maj Bellini

    En gulgrön variant av originalet Bellini.
    Passande på "aftnar"?

  • Recept på Champagne Cocktail

    Champagne Cocktail

    "Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.

  • Recept på Pearfect Punch

    Pearfect Punch

    Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.

  • Recept på Scropino

    Scropino

    En söt-sur läskande välkomstdrink.

  • Recept på Jordgubbsscropino

    Jordgubbsscropino

    En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.

  • Recept på Grapewine punch

    Grapewine punch

    Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.

  • Recept på Blackberry Beast

    Blackberry Beast

    Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.

  • Recept på Blue Velvet

    Blue Velvet

    Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.