Friterade oskalade pepparräkor (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friterade oskalade pepparräkor (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 92

GBR (GI) / port: 0

Recept: 370 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 1%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 108 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 12.0 styck 100%

Frityrolja till fritering Äts ej

Salt och peppar 0%

Koriander till garnering 0%

Frityrolja till fritering Äts ej

 

Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Så friteras skaldjur > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  2. Fritera: Stoppa ner räkorna försiktigt i oljan. De är klara när de flyter upp till ytan och har fått fin rosa-vit färg efter ett par-tre minuter.
  3. Låt räkorna rinna av på hushållspapper eller galler. Strö över salt och rikligt med grovmald peppar.
  4. Bryn: Låt en stekpanna bli riktigt het. Vänd räkorna hastigt i pannan, max 30 sekunder på varje sida. 
  5. Lägg upp på fat och dekorera med en kvist koriander.

Passar till

Friterad persilja

Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor

Liknande recept som Friterade oskalade pepparräkor (förrätt)