Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 92

GBR (GI) / port: 0
Recept: 370 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 1%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 12.0 styck 100%
Frityrolja till fritering Äts ej
Frityrolja till fritering Äts ej
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras skaldjur > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Stoppa ner räkorna försiktigt i oljan. De är klara när de flyter upp till ytan och har fått fin rosa-vit färg efter ett par-tre minuter.
- Låt räkorna rinna av på hushållspapper eller galler. Strö över salt och rikligt med grovmald peppar.
- Bryn: Låt en stekpanna bli riktigt het. Vänd räkorna hastigt i pannan, max 30 sekunder på varje sida.
- Lägg upp på fat och dekorera med en kvist koriander.
Passar till
Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor
Liknande recept som Friterade oskalade pepparräkor (förrätt)
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Havskräftfyllda avokados (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ångkokta japanska jätteräkor (förrätt)
Tid: 18 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med chili och ingefära (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tigeraperitif (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor (förrätt)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan