Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Huvudsallat 1.0 huvud 1%
Tomater 3.0 styck 3%
Gurka 1.0 styck 3%
Gul lök el. rödlök 1.0 styck 3%
Fetaost 200.0 gram 37%
Oliver svarta avrunna 15.0 styck 4%
Dressing:
Olivolja 1.0 dl 46%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skär grönsakerna i bitar och lägg ut en sallatsbädd med grönsaker ovanpå.
- Strö över fetaost och oliver.
- Blanda ihop dressingen och ringla den
över salladen.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Grekisk fårostsallad
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan