Grekisk fårostsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grekisk fårostsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Huvudsallat

1.0 

huvud

el. annan sallat

 

 

Tomater

3.0 

styck

Gurka

1.0 

styck

Gul lök el. rödlök

1.0 

styck

Fetaost

200.0 

gram

Oliver svarta avrunna

15.0 

styck

 

Dressing:

 

Olivolja

1.0 

dl

Balsamvinäger röd }

2.0 

msk

Salt (havssalt)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Codorniu Selección Raventós

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1621 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 11%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 328 gram)

Ingredienser

Visa:

Huvudsallat 1.0 huvud 1%

el. annan sallat 0%

Tomater 3.0 styck 3%

Gurka 1.0 styck 3%

Gul lök el. rödlök 1.0 styck 3%

Fetaost 200.0 gram 37%

Oliver svarta avrunna 15.0 styck 4%

 

Dressing:

Olivolja 1.0 dl 46%

Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%

Salt (havssalt) 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Skär grönsakerna i bitar och lägg ut en sallatsbädd med grönsaker ovanpå.
  2. Strö över fetaost och oliver.
  3. Blanda ihop dressingen och ringla den
    över salladen.

 

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Grekisk fårostsallad