Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2413 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Falukorv 400.0 gram 43%
Äpple syrligt 2.0 styck 4%
Rotselleri 100.0 gram 1%
Krossade tomater 1.0 burk 4%
Oliver gröna el. svarta 10.0 styck 2%
Grädde (matlagningsgrädde) 2.0 dl 13%
Matfett till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 28%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skär falukorven i bitar. Ta bort äpplets kärnhus och hacka äpplen och rotselleri grovt. Skiva oliver.
- Koka rotselleri tills den mjuknat (al dente) i cirka 8-10 minuter. Ta ur, låt rinna av.
- Stek falukorv i lite matfett på medelvärme i cirka 4 minuter. Rör om.
- Tillsätt i pannan rotselleri, krossade tomater, oliver, grädde och äpple. Salta och peppra. Låt småkoka 3-5 minuter.
- Lägg upp och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Vanlig falukorv kan även bytas ut mot vegetarisk sojakorv eller kycklingkorv.
Passar till
Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Falugryta med äpple
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan