Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Palsternacka

4.0 

styck

Morot

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Vatten

6.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Mörkt bröd

4.0 

skivor

Timjan till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 251

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1002 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 451 gram)

Ingredienser

Visa:

Palsternacka 4.0 styck 29%

Morot 4.0 styck 15%

Gul lök 1.0 styck 5%

Purjolök 1.0 styck 6%

Vatten 6.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Mörkt bröd 4.0 skivor 40%

Timjan till garnering %

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala potatis, morot och lök. Skär dem i bitar. Ansa och grovskiva purjolök. Lägg alla soppingredienser utom purjolöken i en gryta.
  2. Låt koka upp och koka sedan rotfrukterna i 10 minuter och lägg i purjolöken. Fortsätt kokningen i ytterligare cirka 10 minuter tills rotfrukterna mjukat.
  3. Servera i djupa tallrikar och dekorera med en kvist färsk timjan. Grovt bröd eller knäckebröd fungerar bra som tillbehör.

Kockens kommentar

Att man får bättre mörkerseende av att äta mycket morötter är en militär skröna och inte sant. Engelsmännen i Andra Världskriget blev plötsligt mycket framgångrika i nedskjutandet av tyska flygplan, vilket man förklarade med att luftvärns­soldaterna fick morötter vilket förbättrade deras syn. Sanningen var i stället att man skapat radarn, vilket man ville dölja.

Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta

Liknande recept som Rotfruktsgryta