Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blåmusslor med skal

2.0 

kilo

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Gul lök

1.0 

st stor

Matfett (smör)

4.0 

msk

Vitt vin till sås

4.0 

dl

Persilja finhackad

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Bröd t.ex. baguette

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så kokas skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kimmeridgien Bourgogne

Torrt friskt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2093 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 319 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor med skal 2.0 kilo 32%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Gul lök 1.0 st stor 3%

Matfett (smör) 4.0 msk 18%

Vitt vin till sås 4.0 dl 13%

Persilja finhackad 1.5 dl 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Bröd t.ex. baguette 1.0 styck 32%

 

Kockskolan:

Så kokas skaldjur > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Borsta och skrapas mussel­skalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en stor stekkastrull i matfett på medelhög värme i ett par minuter utan att bränna.

  3. Tillsätt vin och kryddor i kastrullen. Koka upp och lägg i musslorna. Koka på högsta värme 4-5 minuter, tills skalen öppnar sig. De som inte öppnat sig kastas. Finhacka persilja och tillsätt mot slutet.

  4. Servera musslorna med sitt spad direkt i djupa tallrikar. Servera gärna ett gott vitt bröd till, som doppas i musselspadet.

Kockens kommentar

Musslor som får koka för länge blir sega. Rätten fungerar utmärkt även som förrätt. Minska i så fall mängden till hälften.

Fler recept inom Musslor

Liknande recept som Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor