Moules (LCHF-recept)

Moules (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blåmusslor med skal

1.5 

kilo

Morot

1.0 

styck

Zucchini

1.0 

gram

Schalottenlök

1.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

st liten

Torrt vitt vin (8%)

2.0 

dl

Fiskbuljong

2.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Persilja grovhackad

1.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1638 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 279 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor med skal 1.5 kilo 31%

Morot 1.0 styck 2%

Zucchini 1.0 gram 0%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Chilifrukt röd 1.0 st liten 0%

Torrt vitt vin (8%) 2.0 dl 8%

Fiskbuljong 2.0 dl 0%

Grädde 2.0 dl 44%

Persilja grovhackad 1.0 dl 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Tvätta och borsta musslor. Kontrollera att alla musslor är stängda.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och morot. Finhacka zucchini. Skiva chili. Grovhacka persilja.
  3. Smält smör i en panna. Fräs alla grönsaker tills de är halvmjuka. Lägg i musslorna. Fräs dem. Tillsätt vin, buljong och grädde. Koka tills musslorna öppnat sig. Blanda i persilja. Servera direkt.

Fler recept inom Musslor

Liknande recept som Moules (LCHF-recept)