Grillade pilgrimsmusslespett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade pilgrimsmusslespett

Lägg till ingredienser

Antal spett: 4

Pilgrimsmusslor med skal

12.0 

styck

Matolja (rapsolja)

0.5 

msk

Rouille (kryddblandning)

 

 

Grillspett av trä

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 0

Recept: 141 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 47 gram)

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 115%

Matolja (rapsolja) 0.5 msk 42%

Rouille (kryddblandning) %

Grillspett av trä %

Tillagning (5 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut musslorna ur kylen och låt dem bli rumsvarma. Lägg grillspetten i vatten, helst 1 timme, så brinner de inte upp.
  2. Skär musslorna på mitten. Trä 6 st på varje spett. Pensla med matolja. Krydda med rouille kryddblandning eller annan intressant krydda.
  3. Lägg spetten på grillen och grilla cirka en halv minut på vardera sidan, tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.

Kockens kommentar

Pilgrimsmusslor benämns även kammusslor. I Nordiska vatten förekommer ett 15-tal arter, alla lika varandra. Musslorna har en stor, köttig slutmuskel, som gör dem till eftertraktad delikatess. Skalformen är välkänt inte minst tack vare oljebolaget Shells emblem.

Fler recept inom Musslor

Liknande recept som Grillade pilgrimsmusslespett