Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 0
Recept: 141 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 115%
Matolja (rapsolja) 0.5 msk 42%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut musslorna ur kylen och låt dem bli rumsvarma. Lägg grillspetten i vatten, helst 1 timme, så brinner de inte upp.
- Skär musslorna på mitten. Trä 6 st på varje spett. Pensla med matolja. Krydda med rouille kryddblandning eller annan intressant krydda.
- Lägg spetten på grillen och grilla cirka en halv minut på vardera sidan, tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.
Kockens kommentar
Pilgrimsmusslor benämns även kammusslor. I Nordiska vatten förekommer ett 15-tal arter, alla lika varandra. Musslorna har en stor, köttig slutmuskel, som gör dem till eftertraktad delikatess. Skalformen är välkänt inte minst tack vare oljebolaget Shells emblem.
Fler recept inom Musslor
Liknande recept som Grillade pilgrimsmusslespett
-
Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musseltagine med fänkål och kryddig korv
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Friterade blåmusslor med tatatorsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade pilgrimsmusslespett
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor i basilikasås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Moules (LCHF-recept)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: