Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås

Foto: Film: Cocina con Carmen, almejas

Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Hjärtmusslor med skal

300.0 

gram

el. venusmusslor

 

 

Gul lök

0.5 

styck

Persilja finhackad

1.0 

msk

Vetemjöl

1.0 

msk

Vitlök

1.0 

klyfta

Paprikapulver

0.5 

tsk

Vitt vin

0.5 

dl

Vatten

 

 

Olivolja

4.0 

msk

Skinka rökt tärnad

20.0 

gram

Räkor med skal

100.0 

gram

Salt

 

 

 

Tillval:

 

Chilifrukt färsk

 

 

Chilipulver

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette mini

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om musslor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 925

GBR (GI) / port: 6

Recept: 925 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 407 gram)

Ingredienser

Visa:

Hjärtmusslor med skal 300.0 gram 12%

el. venusmusslor 0%

Gul lök 0.5 styck 3%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Vetemjöl 1.0 msk 3%

Vitlök 1.0 klyfta 1%

Paprikapulver 0.5 tsk 0%

Vitt vin 0.5 dl 4%

Vatten 0%

Olivolja 4.0 msk 49%

Skinka rökt tärnad 20.0 gram 3%

Räkor med skal 100.0 gram 6%

Salt 0%

 

Tillval:

Chilifrukt färsk 0%

Chilipulver 0%

 

Tillbehör:

Baguette mini 1.0 styck 19%

 

Kockskolan:

Om musslor > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Carmen" under bilden.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala räkor. Fintärna skinka.
  2. Hetta upp matolja i stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa en liten stund för att bli glansig utan att bränna. Tillsätt mjöl och paprikapulver. Tillsätt också chili om så önskas.
  3. Koka: Tillsätt musslor vin. Salta och peppra. Tillsätt lite vatten vid behov. Låt koka några minuter tills musslorna har öppnat sig. Tillsätt skinka och musslor. Rör om.
  4. Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

I filmen tillsätts räkorna samtidigt med musslorna. Butiksräkor är redan kokta och blir sega vid längre kokning, de behöver bara värmas upp och bör därför tillsättas mot slutet. Hjärtmusslor kan ersättas med venusmusslor. Läs mer, klicka på ingredienserna.

Alternativ

Almejas a la marinera utan sås

Fler recept inom Musslor

Liknande recept som Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås