Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 925

GBR (GI) / port: 6
Recept: 925 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hjärtmusslor med skal 300.0 gram 12%
Gul lök 0.5 styck 3%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Vetemjöl 1.0 msk 3%
Vitlök 1.0 klyfta 1%
Paprikapulver 0.5 tsk 0%
Vitt vin 0.5 dl 4%
Vatten 0%
Olivolja 4.0 msk 49%
Skinka rökt tärnad 20.0 gram 3%
Räkor med skal 100.0 gram 6%
Salt 0%
Tillval:
Chilipulver 0%
Tillbehör:
Baguette mini 1.0 styck 19%
Kockskolan:
Om musslor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Carmen" under bilden.- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala räkor. Fintärna skinka.
- Hetta upp matolja i stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa en liten stund för att bli glansig utan att bränna. Tillsätt mjöl och paprikapulver. Tillsätt också chili om så önskas.
- Koka: Tillsätt musslor vin. Salta och peppra. Tillsätt lite vatten vid behov. Låt koka några minuter tills musslorna har öppnat sig. Tillsätt skinka och musslor. Rör om.
- Servera med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
I filmen tillsätts räkorna samtidigt med musslorna. Butiksräkor är redan kokta och blir sega vid längre kokning, de behöver bara värmas upp och bör därför tillsättas mot slutet. Hjärtmusslor kan ersättas med venusmusslor. Läs mer, klicka på ingredienserna.Alternativ
Fler recept inom Musslor
Liknande recept som Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås
-
Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musseltagine med fänkål och kryddig korv
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Friterade blåmusslor med tatatorsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade pilgrimsmusslespett
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor i basilikasås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Moules (LCHF-recept)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: