Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1180 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 1.0 kilo 29%
Fänkål 0.5 styck 3%
Gul lök 2.0 styck 9%
Tomater 4.0 styck 6%
Kryddstark korv 2.0 styck 16%
Olivolja 0.5 dl 32%
Vitt vin 1.0 dl 6%
Dill 0%
Kockskolan:
Taginegryta > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skrubba musslor rena. Skiva fänkål. Skiva korv. Skala och skiva lök. Dela tomater i fyra delar och kärna ur.
- Sätt en tagine på spisen. Fräs lök, korv och fänkål i olivolja. Slå på vitt vin. Häll på musslorna. Lägg på locket. Koka tills musslorna har öppnats.
- Smaka av med salt och peppar. Strö över dill.
Kockens kommentar
I brist på tagine används stor gryta eller kastrull.Fler recept inom Musslor
Liknande recept som Musseltagine med fänkål och kryddig korv
-
Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musseltagine med fänkål och kryddig korv
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Friterade blåmusslor med tatatorsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade pilgrimsmusslespett
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor i basilikasås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Moules (LCHF-recept)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: