Musseltagine med fänkål och kryddig korv

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Musseltagine med fänkål och kryddig korv

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blåmusslor med skal

1.0 

kilo

Fänkål

0.5 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Kryddstark korv

2.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Vitt vin

1.0 

dl

Dill

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Taginegryta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1180 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 310 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor med skal 1.0 kilo 29%

Fänkål 0.5 styck 3%

Gul lök 2.0 styck 9%

Tomater 4.0 styck 6%

Kryddstark korv 2.0 styck 16%

Olivolja 0.5 dl 32%

Vitt vin 1.0 dl 6%

Dill 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Taginegryta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skrubba musslor rena. Skiva fänkål. Skiva korv. Skala och skiva lök. Dela tomater i fyra delar och kärna ur.
  2. Sätt en tagine på spisen. Fräs lök, korv och fänkål i olivolja. Slå på vitt vin. Häll på musslorna. Lägg på locket. Koka tills musslorna har öppnats.
  3. Smaka av med salt och peppar. Strö över dill.

Kockens kommentar

I brist på tagine används stor gryta eller kastrull.

Fler recept inom Musslor

Liknande recept som Musseltagine med fänkål och kryddig korv