Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 247

GBR (GI) / port: 0
Recept: 988 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hjärtmusslor med skal 1.0 kilo 38%
Vetemjöl 2.0 msk Äts ej
Torrt vitt vin 3.0 dl 21%
Chilifrukt färsk 2.0 styck 2%
Persilja 0.5 knippe 1%
Olivolja 3.0 msk 34%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%
Kockskolan:
Om musslor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Tvätta musslorna i en bunke med saltat vatten och lite mjöl. Låt ligga cirka 10 minuter (så att de "spottar" ut sanden). Upprepa gärna proceduren.
- Skala och finhacka chili och persilja.
- Stek chili och persilja med olivolja i en kastrull på medellåg värme i cirka 1 minut. Tillsätt musslorna och häll över vinet. Låt koka på hög värme i 3 minuter (eller tills musslorna öppnar sig). Salta och peppra.
- Lägg upp på fat och servera tillsammans med en citronskiva.
Kockens kommentar
Almejas a la marinera = småmusslor på sjömannens vis. Vanligen hjärt- eller venusmusslor (läs mer > Om musslor). Klassisk rätt i Spanien som vanligtvis serveras i smakrik sås. Se recept via länk nedan.Alternativ
Fler recept inom Tapas
Liknande recept som Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
-
Jalapeño fritada (tapas)
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cogollos - vinägrettsallad (tapas)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardinska cogollos (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjoner i vitlöksolja (tapas)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kronärtskockor med fetaost (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan