Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vitfisk filé

400.0 

gram

Rädisa

8.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Cocktailtomater

12.0 

styck

Majonnäs äkta

1.0 

dl

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Babyspenat

 

 

Dill

 

 

Salt

 

 

 

Lag:

 

Ättika 12%

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Vatten

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 303

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1211 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 201 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitfisk filé 400.0 gram 26%

Rädisa 8.0 styck 1%

Ägg 2.0 styck 10%

Cocktailtomater 12.0 styck 4%

Majonnäs äkta 1.0 dl 56%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Babyspenat 0%

Dill 0%

Salt 0%

 

Lag:

Ättika 12% 1.0 dl Äts ej

Strösocker 2.0 dl Äts ej

Vatten 3.0 dl Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt kallna.

  2. Skär fisk i portionsbitar. Koka upp lite vatten i en låg panna. Salta så att det smakar som havsvatten. Lägg i fisken och dra från värmen. Låt stå i 4-5 minuter.

  3. Ta upp och låt svalna av. Lägg fisken i lagen och låt stå i minst en timme.

  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme.

  5. Löskoka ägg 6-7 minuter i vatten med rikligt med salt. då lossar skalen lättare. Spola kallt. Skala äggen. Dela i klyftor.

  6. Lägg tomater i en liten form. Sätt in i ugnen tills de blir lite brända. Tag ut och låt svalna.

  7. Skiva rädisor mycket tunt och lägg i vatten. Hacka dill. Blanda majonnäs, dill och krossad vitlök.

  8. Ta en fin liten tallrik. Lägg spenat i botten. Lägg över fisken och en klick majonnäs. Lägg på övriga ingredienser och avsluta med dillkvist.

Kockens kommentar

Detta är egentligen en resträtt. Har du fisk över så är det perfekt att lägga i den i en 123-lag. Tillsätt lite bitar av pepparrot så håller den länge i kylen så länge du inte sticker ner fingrarna i lagen.

Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)