Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 303

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vitfisk filé 400.0 gram 26%
Rädisa 8.0 styck 1%
Ägg 2.0 styck 10%
Cocktailtomater 12.0 styck 4%
Majonnäs äkta 1.0 dl 56%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Babyspenat 0%
Dill 0%
Salt 0%
Lag:
Ättika 12% 1.0 dl Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Vatten 3.0 dl Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Koka upp ättika, socker och vatten. Låt kallna.
- Skär fisk i portionsbitar. Koka upp lite vatten i en låg panna. Salta så att det smakar som havsvatten. Lägg i fisken och dra från värmen. Låt stå i 4-5 minuter.
- Ta upp och låt svalna av. Lägg fisken i lagen och låt stå i minst en timme.
- Sätt ugnen på grill och högsta värme.
- Löskoka ägg 6-7 minuter i vatten med rikligt med salt. då lossar skalen lättare. Spola kallt. Skala äggen. Dela i klyftor.
- Lägg tomater i en liten form. Sätt in i ugnen tills de blir lite brända. Tag ut och låt svalna.
- Skiva rädisor mycket tunt och lägg i vatten. Hacka dill. Blanda majonnäs, dill och krossad vitlök.
- Ta en fin liten tallrik. Lägg spenat i botten. Lägg över fisken och en klick majonnäs. Lägg på övriga ingredienser och avsluta med dillkvist.
Kockens kommentar
Detta är egentligen en resträtt. Har du fisk över så är det perfekt att lägga i den i en 123-lag. Tillsätt lite bitar av pepparrot så håller den länge i kylen så länge du inte sticker ner fingrarna i lagen.
Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.
Fler recept inom Tapas
Liknande recept som Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
-
Jalapeño fritada (tapas)
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cogollos - vinägrettsallad (tapas)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardinska cogollos (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjoner i vitlöksolja (tapas)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kronärtskockor med fetaost (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan