Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis mjölig sort

0.6 

kilo

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

dl

Smör normalsaltat

300.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Salt

 

 

 

Fyllning:

 

Ansjovisfilé konserv

100.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Smör till stekning

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 864

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 342 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 0.6 kilo 12%

Ägg 1.0 styck 2%

Vetemjöl 1.0 dl 6%

Smör normalsaltat 300.0 gram 63%

Rödlök 1.0 styck 2%

Salt 0%

 

Fyllning:

Ansjovisfilé konserv 100.0 gram 6%

Rödlök 1.0 styck 2%

Ägg 2.0 styck 4%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

Tillagning (50 min )

  1. Skala och koka potatis. Pressa potatisen och ställ kallt.

  2. Förbered fyllning: Hårdkoka ägg, cirka 10 minuter. Skala och hacka rödlök. Hacka ansjovis och ägg. Fräs löken i smör. Blanda med ansjovis och ägg.

  3. När potatisen är kall, blanda med ägg och mjöl. Lägg massan på en mjölad bänk. Forma till en rulle och skär i små bitar. Gör en fördjupning i bitarna och lägg i fyllningen. Vik ihop. Forma till köttbullsstora bitar.

  4. Hacka rödlök. Bryn smör i en panna tills det börjar dofta rostad hasselnöt. Häll av smöret utan bottensatsen. Blanda med rödlök och eventuell överbliven fyllning.

  5. Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull. Lägg i kroppkakorna. När de flutit upp ta upp dem med slev. Låt rinna av på handduk.

  6. Lägg upp några kroppkakor i en djup assiett. Skeda över rödlökssmöret. Garnera med dill.

Kockens kommentar

Häll upp en kall öl, en snaps och njut.

Kroppkakorna kan göras några dagar innan och stekas. Blir minst lika gott och lätt att förbereda.

Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)