Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

2.0 

styck

Gröna ärter frysta

1.0 

dl

Morot

2.0 

st små

Blekselleri

1.0 

stjälk

Majonnäs äkta

2.5 

dl

Räkor skalade

500.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Persilja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 620

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2479 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 19%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 267 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 2.0 styck 5%

Gröna ärter frysta 1.0 dl 2%

Morot 2.0 st små 1%

Blekselleri 1.0 stjälk 0%

Majonnäs äkta 2.5 dl 69%

Räkor skalade 500.0 gram 22%

Salt och peppar 0%

Persilja 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skär potatis, morot och rotselleri i kuber 1c1 cm stora. Tina ärtorna om de är frysta.
  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull och sänk ner grönsakerna. Låt koka på medellåg värme i cirka 3 minuter. Tag av och låt grönsakerna kallna.
  3. Skala räkorna och lägg hälften i en skål. Tillsätt de kalla grönsakerna, majonnäs, salt och peppar och rör i hop.
  4. Lägg upp röran på en tallrik. Dekorera med resten av räkorna och persiljan. Servera.

Kockens kommentar

Spanska: Ensalada = sallad, ensaladilla = sallad i majonnäs, legymsallad.

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)