Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grönmögelost

300.0 

gram

Paprika röd

4.0 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1399 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 17%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 194 gram)

Ingredienser

Visa:

Grönmögelost 300.0 gram 92%

Paprika röd 4.0 styck 11%

Olivolja till stekning %

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Värm sedan ugnen till 280°C. Halvera paprikorna och rensa dem. Grilla paprikorna tills de får svarta blåsor (cirka 10 minuter).

  2. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt igen. Låt ligga cirka 10 minuter. Skölj dem sedan under kallt vatten och riv av skalet.

  3. Grilla paprikorna på högsta värme i grillpanna cirka 1 minut. Salta och peppra.

  4. Lägg upp de grillade paprikorna på tallrik. Skär osten i stora kuber och lägg ovanpå. Servera.

Kockens kommentar

Cabrales = bergsdistrikt i Baskien, nordöstra Spanien, tillika en grönmögelost med samma namn.

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)