Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1399 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 17%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grönmögelost 300.0 gram 92%
Paprika röd 4.0 styck 11%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Värm sedan ugnen till 280°C. Halvera paprikorna och rensa dem. Grilla paprikorna tills de får svarta blåsor (cirka 10 minuter).
- Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt igen. Låt ligga cirka 10 minuter. Skölj dem sedan under kallt vatten och riv av skalet.
- Grilla paprikorna på högsta värme i grillpanna cirka 1 minut. Salta och peppra.
- Lägg upp de grillade paprikorna på tallrik. Skär osten i stora kuber och lägg ovanpå. Servera.
Kockens kommentar
Cabrales = bergsdistrikt i Baskien, nordöstra Spanien, tillika en grönmögelost med samma namn.
Fler recept inom Tapas
Liknande recept som Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)
-
Jalapeño fritada (tapas)
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cogollos - vinägrettsallad (tapas)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardinska cogollos (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjoner i vitlöksolja (tapas)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kronärtskockor med fetaost (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan