Cogollos - vinägrettsallad (tapas)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cogollos - vinägrettsallad (tapas)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Minihjärtsallat

4.0 

styck

el. annan sallat

 

 

Rödlök

0.3 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Olivolja till stekning

 

 

Balsamvinäger röd }

2.0 

msk

Senap svensk

1.0 

msk

Vatten

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 0

Recept: 872 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 20%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 107 gram)

Ingredienser

Visa:

Minihjärtsallat 4.0 styck 4%

el. annan sallat 0%

Rödlök 0.3 styck 2%

Olivolja 1.0 dl 86%

Olivolja till stekning %

Balsamvinäger röd } 2.0 msk 4%

Senap svensk 1.0 msk 3%

Vatten 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (10 min )

  1. Skölj salladen och dela den på mitten. Skala och finhacka rödlöken.

  2. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs löken mjuk i ett par minuter.

  3. Blanda matolja, senap, vinäger och vatten. Vispa tills blandningen blir krämig. Smaka av med salt och peppar.

  4. Strö löken över salladen. Häll på vinegretten.

Kockens kommentar

Spanska: cogollo(s) har flera betydelser, dels den inre delen av t.ex. sallad, dels bildligt "det finaste/bästa" av något. Det är vidare namn på en spansk ort, samt namn på en salladssort (hjärtbladssallad).

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Cogollos - vinägrettsallad (tapas)