
Champagne Cocktail
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.
Ingredienser
Champagne kall 20.0 cl
Konjak/brandy 2.0 cl
Angostura Bitter 2.0 droppar
Bitsocker lättsmält 1.0 styck
Tillbehör:
![]()
Skapat av
Gondolen
Tillagning
- Ciselera en apelsincest (skär ut en lång sträng med ciseleringsjärn).
"Rätt eller fel, vem vet, men vi brukar ha en apelsincest med i drinken" säger Jakob, Gondolens barmästare. - Häll några droppar Angostura på en sockerbit. Lägg den i glaset.
- Häll på cognac. Lägg i apelsincesten.
- Häll försiktigt på champagne.
Sockret kan ge en explotionsartad effekt.
Kockens kommentar
The "Champagne Cocktail" är en klassisk champagnedrink känd redan av författaren Mark Twain (1835-1910), som skrev charaden i två akter "A champagne cocktail and a catastrophe".
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz."
Fler drinkrecept inom Välkomstdrinkar
Liknande recept som Champagne Cocktail
-
My Maj Bellini
En gulgrön variant av originalet Bellini.
Passande på "aftnar"? -
Kir Royal & Kir Imperial
Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?
Royal = med svart vinbärslikör.
Imperial = med hallonlikör. -
Kir
Dåligt vitt vin? Blanda i lite likör!
Det gjorde en gång i tiden bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart och därmed uppstod Kir. -
Champagne Cocktail
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.
-
Pearfect Punch
Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.
-
Grapewine punch
Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.
-
Russian Spring Punch
Vän av ordning blandar denna internationella, hallonsmakande drink på rysk vodka och rysk "champagne", dvs ryskt mousserande vin.
-
Venice Punch
Denna friska persikosmakande dryck har skapats på restarang Marie Laveau i Stockholm.
-
Sangria (röd bål) med nejlikor och kanel
Sangria är en spansk vinbål ursprungligen med rött vin. Sangría betyder ordagrannt "åderlåtning" (sangre = blod).
-
Beverly Hills Iced Tea
Detta är en mindre komplicerad variant av den klassiska Long Island Ice Tea, men elegantare då coca-colan bytts ut mot champagne. Detta exemplar har tillretts på Gondolen, Stockholm.