Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Krabba kokt 1.0 styck 13%
Mjölk 0.5 liter 30%
Vispgrädde 1.0 dl 36%
Skaldjursfond konc. 0.5 dl 13%
Konjak/brandy 0.5 msk 2%
Ketchup 0.5 dl 6%
Sambal oelekpasta } 0.5 msk 0%
Gräslök 0.2 knippe 0%
Salt 0%
Ger 1 tallrik/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 10 min )
- Rensa krabban och lägg köttet i en skål.
- Häll mjölk, grädde, fond, ketchup och konjak i en stor kastrull. Koka upp och tag från spisen. Se till att det inte kokar över. Smaka av med lite salt och sambal oelek.
- Häll upp i tallrikar, fördela krabbköttet och garnera med kryddgrönt, t.ex. gräslök. Mal svartpeppar över soppan.
Kockens kommentar
Sambal oelek är en indisk stark kryddblandning med chilipeppar som bas. Förberedelsetiden avser rensning av krabba och kan förkortas om burkkrabba används, eller som i vårt fall där vi använt kamtjatkakrabbas köttiga ben.
Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Kryddstark krabbsoppa (förrätt)
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan