Kryddstark krabbsoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kryddstark krabbsoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabba kokt

1.0 

styck

Mjölk

0.5 

liter

Vispgrädde

1.0 

dl

Skaldjursfond konc.

0.5 

dl

Konjak/brandy

0.5 

msk

Ketchup

0.5 

dl

Sambal oelekpasta }

0.5 

msk

Gräslök

0.2 

knippe

Salt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Ger 1 tallrik/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1002 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 210 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabba kokt 1.0 styck 13%

Mjölk 0.5 liter 30%

Vispgrädde 1.0 dl 36%

Skaldjursfond konc. 0.5 dl 13%

Konjak/brandy 0.5 msk 2%

Ketchup 0.5 dl 6%

Sambal oelekpasta } 0.5 msk 0%

Gräslök 0.2 knippe 0%

Salt 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Ger 1 tallrik/portion 

Tillagning (10 min + 10 min )

  1. Rensa krabban och lägg köttet i en skål.
  2. Häll mjölk, grädde, fond, ketchup och konjak i en stor kastrull. Koka upp och tag från spisen. Se till att det inte kokar över. Smaka av med lite salt och sambal oelek.
  3. Häll upp i tallrikar, fördela krabbköttet och garnera med kryddgrönt, t.ex. gräslök. Mal svartpeppar över soppan.

Kockens kommentar

Sambal oelek är en indisk stark kryddblandning med chilipeppar som bas. Förberedelsetiden avser rensning av krabba och kan förkortas om burkkrabba används, eller som i vårt fall där vi använt kamtjatkakrabbas köttiga ben.

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Kryddstark krabbsoppa (förrätt)